Thaise rundvlees curry uit de Instant Pot

Met deze donkere dagen heb ik vaak zin in een heerlijke stoofschotel, alleen doordeweeks een stoofschotel maken is niet echt handig. Maar als je een snelkookpan hebt dan kan het wel! Zelf heb ik sinds een paar maanden een Instant pot. Eigenlijk een beetje tegen mijn principes, ben namelijk van zo authentiek mogelijk koken, maar moet toch toegeven dat ik er een beetje verslaafd aan begin te raken. Heerlijk zacht stoofvlees in 35 min is iets waar ik wel aan kan wennen. Dit recept is een hele gezonde Thaise rundvlees curry met zoete aardappel. Heerlijk met rijst of als je echt heel gezond wil doen, bloemkoolrijst.
Thaise rundvlees curry
- 800 gram riblappen
- 1 tl kokosolie
- 2 tl zout
- 2 el Thaise curry pasta
- 2 zoete aardappelen (in blokjes van 2 cm)
- 2 wortellen (in blokjes van 2 cm)
- 1 1/2 ui (in grove stukken)
- 200 ml kokosmelk
- 1 el sojasaus
- 1 el appelsap
- 1 el vissaus
- handvol verse koriander
-
Snij de riblappen in stukken van ongeveer 4cm en meng het in een grote kom samen met het zout.
-
Zet de instant pot op sauté stand en doe de kokosolie erin. Als de kokosolie gesmolten is voeg de Thaise curry pasta toe en bak kort aan tot je keuken heerlijk naar de kruiden ruikt. Voeg vervolgens de kokosmelk, sojasaus, vissaus en appelsap toe en roer tot het een mooie saus wordt.
-
Voeg vervolgens het vlees, zoete aardappel, wortel en ui toe en meng alles goed. Druk op “Cancel/Warm” en doe de deksel op de Instant Pot en zet het ventiel op sealed
-
Druk op “meat/stew” knop en kook de curry op High pressure voor 35min. Als de 35 min voorbij zijn, laat de druk dan natuurlijk afnemen. Mocht het na 10 min nog niet geheel zijn afgenomen, gebruik dan het ventiel om de rest van de druk weg te halen.
-
Breng de stoofpot verder op smaak met nog wat vissaus en serveer het met heerlijk gestoomde rijst en verse koriander.