Tongfilet in kerrie met bietensalsa

Een heerlijke kerstgerecht. Je kunt dit recept gebruiken als hoofdgerecht of als warm voorgerecht. De combinatie van smaken is zeer uniek. Bietensalsa is een combinatie die zeer goed gaat met witvis. Dit samen met het kruidige van de kerriesaus geeft dit gerecht een fusion tintje. Steel de show met kerst dit jaar.
Tongfilets in kerrie met een bietensalsa
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 4 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 200 gram gekookte rode bieten
- 2 bosuitjes in ringen
- 40 gram pijnboompitten (geroosterd)
- 2 el extra verge olijfolie
- 2 el bloem
- 2 tl kerriemasala
- 2 el boter
- 200 ml wittewijn
- 200 ml room
- 30 gram verse basilicum
- 4 tongfilets
Cooking Directions
- Meng de bloem met de kerrie in een kommetje en strooi uit op een bord. Dep de tongfilets droog met keukenpapier. Snijd de filets op de helft ondiep in en sla ze op de snede dubbel. Bestroi ze met zout en peper en haal ze door de kerriebloem.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de Tongfilets kort aan beide kanten bruin in de boter. (+- 1 min aan elke kant). Schep de filets op een bakplaatje bekleed met bakpapier en gaar ze nog 4 min door in de oven.
- Blus de pan af met de witte wijn. Laat dit inkoken tot er bijna niets van over is. Schenk de room in de pan en voeg de basilicum toe. Laat de room inkoken tot hij wat dikker wordt en breng op smaak met wat zout.
- Snij de bieten in kleine blokjes (brunoise) en meng dit samen met de helft van de bosui en pijnboompitten tot een salsa. Breng de salsa op smaak met extra verge olijfolie.
- Verdeel de bietensalsa over de borden en leg hierop de tongfilets. Lepel de saus erover. Bestrooi met de rest van de bosui en garneer met een blaadje basilicum.