Vaderdag Hamburger
Het is vaderdag en dat betekent heerlijke hamburgers. Dit is toch wel echt mannen eten. Hamburgers heb je natuurlijk in vele verschillende soorten en maten. Lamsburgers, vegaburgers en natuurlijk echte rundvleesburgers. Je kan je eigen gehakt gaan draaien, maar iedereen die dat eens heeft geprobeerd komt er achter dat dit toch lastiger is dan het lijkt.
Recept Hamburger
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 200 gram rundergehakt
- 1 rode ui
- 2el panneermeel
- 1tl worchestersaus
- 2 ciabatta broodjes
- verse sla
- 1 plakje cheddar kaas
- 1 ei
- zout & peper
Cooking Directions
- Snipper de helft van de rode ui en meng dit met het gehakt, het ei en het panneermeer samen met de worchestersaus en zout en peper goed door elkaar en maak er hamburgers van van ongeveer 1cm dik en ter grote van het ciabatta broodje.
- Bak deze vervolgens in de pan. Draai het niet te vaak om, want dan zal de hamburger uit elkaar vallen.
- Leg het ciabbatta broodje kort onder de gril en snij de ui en tomaat in plakken.
- Leg eerst wat sla op het broodje vervolgens een plakje tomaat.
- Als de hamburger bijna klaar is leg er een plakje rode ui op en vervolgens een plak cheddar kaas laat deze nog even smelten onder de gril. Leg vervolgens de hamburger met ui en kaas op het broodje.