Verrukkelijke chocoladebavarois
Na een heerlijke maaltijd hoort een passend einde. Een toetje waar je je vingers bij aflikt. Wat is er nu lekkerder dan een chocoladebavarois. Heerlijk luchtig, niet te zwaar maar de volle smaak van chocolade! Daarnaast is het gemakkelijk te maken. Zorg er alleen voor dat je op tijd begint. Hij moet namelijk goed kunnen opstijven in de koelkast.
Chocoladebavarois
Prep Time: 3 hours
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 125 gr Tony Chocolonely pure chocolade
- 100 ml volle melk
- 35 gram suiker
- 125 ml slagroom
- 1 blaadje gelatine
- hand vol chocolade schaafsel
Cooking Directions
- Doe de chocolade, melk en suiker in een pannetje en laat de chocolade en suiker smelten.
- Week de gelatine in koud water en knijp uit. Doe het vervolgens bij de chocolademelk en roer goed door.
- Laat het chocolade mengsel afkoelen.
- Klopt de slagroom tot yoghurt dikte en vouw deze door het chocolade mengsel.
- Verdeel de chocolade over 4 dessertcoupes en dek ze af met folie.
- Zet in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven.
- Serveer de chocoladebavarois met het chocolade schaafsel.