Viskebab met pittige yoghurtdressing
Ondanks dat de zomer in Nederland niet mee zit kan er natuurlijk nog wel gebarbecued worden. Enkele weken geleden heb ik het heerlijke recept voor Italiaanse kebabs gedeeld. Vandaag gaan we voor viskebabs. Deze spiesen zijn fris maar ook pittig door de pepers in de marinade. Een verrassende combi. Je barbecue wordt er een beetje vies van, maar het resultaat mag er zeker wezen!
Viskebabs met yoghurt
Prep Time: 1 hour
Cook Time: 8 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram stevige witvis (bijv. zeeduivel of kabeljauw)
- 200 gram gekookte aardappelen
- Voor de marinade
- 3 cm gember
- sap en rasp van citroen
- 2 tl geelwortelpoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 gedroogd pepertje (of chilivlokken)
- handje vol verse munt
- 4 el Griekse yoghurt
Cooking Directions
- Pureer alle marinade ingredienten met uitzondering van de yoghurt in een vijzel of keukenmachine tot een glad mengsel. Roer vervolgens de yoghurt erdoor.
- Snij de vis in blokjes van ongeveer 2cm en rijg ze met de aardappel om en om aan spiesen.
- Druppel de marinade erover en gril de vis in 2min aan iedere kant tot de vis gaar is.