Wagamama Kare Lomen
Het heeft lang geduurd om het recept van Kare Lomen te vinden. Door veel te proberen met verschillende kruiden ben ik denk ik redelijk dicht in de buurt gekomen van de echte Kare Lomen van Wagamama. Het gemakkelijke van dit heerlijke recept is dat je een kruiden pasta maakt die je vervolgens kan bewaren en meerdere keren kan gebruiken.
Wagamama Kare Lomen
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 stengels citroengras
- 2,5 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 chili peper
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl vennel zaadjes
- 0,5 tl chili poeder
- 0,5 tl geel wortel
- 0,5 tl curry poeder
- 1 tl garnalen pasta
- 300 gram ramen noedels
- 500 ml kokosmelk
- 500 ml kippen bouillon
- 1 limoen
- bos verse koriander
- 2 kipfilet
- 100 gram cherry tomaten
- 100 gram tauge
- 1 komkommer
Cooking Directions
- Snijd de citroengras, gember, ui en knoflook fijn. Doe dit vervolgens in de keukenmachine samen met de chili peper, vennel zaad, paprika poeder, chili poeder, curry poeder, geel wortel en garnalen pasta en meng dit tot een mooie pasta.
- Kook de ramen noedels volgens verpakking
- Bak de pasta kort aan in een grote pan en voeg vervolgens de koksmelk en bouillon toe. Laat dit 10 min sudderen.
- Kruid de kip met zout en peper en bak deze aan in de pan. Gril ze vervolgens in de oven mooi krokant.
- Giet de noedels af en doe ze bij de kokos soep.
- Snijd de kip in mooie plakken en halveer de cerry tomaatjes en schil de komkommer en snijd deze in repen van ong. 5 cm.
- Doe de noedels met de soep in een soepkom, leg de kip,cerry tomaten en een schijfje limoen erop.
- Maak het gerecht af met een hand vol verse koriander, tauge en komkommer.