Zalm in Bengaalse mosterdsaus
Indiaase curries zijn zeer veelzijdig. Je kunt praktisch elke dag een andere curry eten voor een jaar lang. Het leuke van curries is dat het vrij simpel te maken is voor veel personen. Dus mocht je nog een etentje moeten organiseren kijk eens naar de Indiaase keuken. Naast de rode curries die je met rund of kip kan klaarmaken is dit een recept voor een soort curry met zalm en Bengaalse mosterdsaus.
Recept voor Zalm in Bengaalse mosterdsaus
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 350 gram zalm moten
- geelwortelpoeder
- cayennepeper
- 1 el mosterdpoeder
- 2 el mosterdolie of extra vergine olijfolie
- 1/4 tl bruin mostedzaad
- 1/4 tl komijnzaad
- 1/4 tl venkelzaad
- 2 verse scherpe groene chilipepers
- zout
Cooking Directions
- Snij de zalm in stukken van ongeveer 2,5 cm bij 5 cm en wrijf ze in met een mengsel van 1/4 tl zout, 1/4 tl geelwortelpoeder en 1/4 tl cayennepeper. Zet de zalm vervolgens minimaal 30 min in de koelkast (max 8 uur).
- Doe het mosterdzaad in een kom en voeg er 1/4 tl cayennepeper, 1/4 tl geelwortelpoeder en 1/4 tl zout aan toe. Roer vervolgens met 1 el water tot een mooie gladde pasta. Roer er vervolgens nog 7 el water doorheen en zet apart.
- Zet een braadpan met olie op het vuur, doe als de olie heet is het mosterdzaad erin. Voeg vervolgens direct het komijnzaad en venkelzaad toe. Roer even goed en voeg dan de mosterdzaadpasta toe. Voeg ook de chilipepers toe en breng alles aan de kook.
- Leg de stukken vis naast elkaar in de saus en laat ze 5 min sudderen. Giet er regelmatig met een lepel wat mosterdsaus overheen terwijl ze aan het sudderen zijn.
- Serveer met rijst en papadums.