Zalm met Maple syrup en mosterd glaze
Maak je zalm eens op een andere manier klaar. Deze heerlijke glaze van maple syrup en mosterd is om je vingers bij af te likken. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk eenvoudig. Serveer je zalm met wat gestoomde rijst en knapperige boontjes of paksoi.
Zalm met maple syrup en mosterd glace
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 4 zalm filet op de huid
- 120 ml maple syrup
- 2 el grove mosterd
- 1 el boter
- 1 tl appel azijn
- 1/2 tl fijngesneden tijm
- olijfolie
- zout & peper
Cooking Directions
- In een klein pannetje smelt de boter en voeg vervolgens de maple syrup, mosterd, appel azijn en tijm toe. Breng aan de kook en laat iets indikken.
- Bestrijk beide zijden van de zalm met wat olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Let de zalm met de huid naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak de zalm 6 min onder de grill (op maximale stand).
- Haal de zalm uit de oven en bestrijk de zalm met de glace. Zet de zalm terug onder de grill en bak de zalm nog 4 min verder af.
- Serveer de zalm met rijst en groenten.