Zalm teriyaki met noodles

In het kader van gezond en lekker eten, hierbij een recept dat daar zeker aan voldoet. Teriyaki saus hebben we eerder gemaakt in het recept met kip en wokgroenten. Deze keer gaan we het met zalm bereiden. Daarnaast geven we de teriyaki saus nog iets meer diepte door een rood pepertje, gember en limoen te gebruiken. Dit is echt een heerlijke snelle maaltijd die eigenlijk altijd kan
Zalm teriyaki met noodels
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 2 zalm moten
- 4 cm gember
- 1 rode peper
- 2 limoenen (rasp en sap)
- 1 grote teen knoflook
- 200 gram noodles
- hand vol verse koriander
- 4 el sojasaus
- 2 el honing of maple syrup
Cooking Directions
- Snij de knoflook, gember en rode peper fijn en bak dit kort op in wat olijfolie.
- Voeg vervolgens de rasp (de geraspte schil van de limoen) en het sap van de limoen toe samen met de sojasaus en honing. Kook dit 1 min tot dat het begint in te dikken.
- Bak de zalm moten in een aparte pan in wat olie in 4-5 min bruin aan alle kanten en leg ze vervolgens in de teriyaki saus en laat ze hier op een laag vuurtje nog ongeveer 2 min in liggen.
- Kook vervolgens in 2 min de noodles gaar en breng ze op smaak met verse koriander en wat limoensap.
- Leg vervolgens wat noodels in een kom of bord en leg hier de zalm op. Doe er een klein beetje teriyaki saus over (de saus hoeft niet op) en serveer direct.