Zelf Ginger Ale maken
Zelf je eigen frisdrank maken is ontzettend leuk en nog makkelijk ook. Koop een paar hersluitbare flessen bij de IKEA van 1 liter en ga lekker aan de slag. Dit recept is voor Ginger Ale. Je zou ook Ginger beer kunnen maken, maar dan moet je het langer laten gisten. Ginger ale is een snelle versie daarvan. Door de siroop op te schenken met bruisend water creëer je snel je eigen frisdrank en heb je al binnen 2 dagen je eigen heerlijke ginger ale gemaakt. Erg leuk voor bij een feestje of gewoon voor door de weeks. Je kan de zelf gemaakte Ginger Ale ongeveer 1 week in de koelkast bewaren.
Ginger ale
- 1 citroen
- 75 gram rietsuiker
- 100 gram gember
- 10 kruidnagels
- 500 ml lauw water
- 1,5 liter bruisend water
-
Rasp de gember met schil en al op een grove rasp. Doe de rasp samen met de kruidnagels en suiker in een schaal.
-
Pers de sap uit de citroen en doe dit bij de gember. Schenk 500 ml lauw water erop en dek af met folie en zet in de koelkast voor 2 dagen.
-
Haal de gember siroop uit de koelkast en zeef het door een fijne zeef. Verdeel de siroop over 2 liter flessen en schenk het bruisend water erop tot de fles vol zit.