Zelfgemaakte BBQ saus
Heerlijk vind ik het, BBQ saus. Lekker bij spare ribs of op een zelfgemaakte hamburger. Dit is een echt Amerikaanse klassieker. Ik dacht altijd dat dit heel veel werk was om te maken, maar het blijkt eigenlijk verassend gemakkelijk te zijn. Binnen 15 min heb je je saus klaar voor gebruik. Misschien is het ook wel erg lekker als een soort marinade voor bijvoorbeeld varkensvlees uit de oven.
Zelfgemaakte BBQ saus
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 200ml
Ingredients
- 1/2 ui
- 1/2 rode peper (zonder zaadjes)
- 2 tenen knoflook
- 25 gram bruine basterdsuiker
- 1/2 tl venkelzaad
- 25 ml donkere sojasaus
- 150 ml ketchup
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de ui fijn en pers de knoflook uit boven een saus pannetje. Doe hier vervolgens de venkelzaad en suiker bij en fruit dit ongeveer 5 min tot de uien zacht zijn.
- Voeg vervolgens de sojasaus en ketchup toe en breng langzaam aan de kook. Laat dit nog even doorkoken om de smaken goed te mengen.
- Breng de saus verder op smaak met zout en peper. Je kunt de saus warm of koud gebruiken.