Zelfgemaakte hamburgers
Iedereen is er dol op, hamburgers. Grote, kleine, pittige hamburgers. Je kunt er van alles mee verzinnen. Het leukste is om zelf te gaan experimenteren met je gehakt. Neem bijvoorbeeld eens lamsgehakt in plaats van runder gehakt. Dit geeft je hamburger direct een hele andere smaak. Hierbij geef ik jullie mijn snelle en simpele hamburger recept, maar ga vooral lekker zelf aan de slag met nieuwe combinaties
Zelfgemaakte hamburgers
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 400 gram rundergehakt
- 1/2 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 geklopt ei
- 1 verkruimelde beschuit
- 1 tl tabasco
- 2 tl worcestersaus
- handje vol verse basilicum
- 2 hamburger broodjes
- verse sla
- 1 tomaat
- 2 plakjes cheddar kaas
- 2 el mayonaise
- 1 el mosterd
Cooking Directions
- Snij de ui fijn en pers de knoflook uit boven een schaal. Doe hier vervolgens het gehakt bij samen met de tabasco, worcestersaus, verse basilicum de helft van het geklopte ei en de verkruimelde beschuit. Meng dit goed en kneed hier 2 mooie hamburgers van.
- Bak de hamburgers in 10 min mooi bruin in een koekenpan met boter. Doe op het laatst een plakje cheddar kaas op de hamburger en laat deze smelten.
- Maak van de rest van het ei een kleine omelet.
- Beleg de hamburger broodjes met sla en plakjes tomaat. Doe de hamburger erop en de helft van het omelet.
- Meng de mayonaise met de mosterd en doe een goede eetlepel van de mosterdmayonaise op de hamburger.