Zelfgemaakte Pulled Pork
Zelf pulled pork maken is heel erg leuk om te doen. Je kan het namelijk helemaal naar jouw smaak klaarmaken. Hou je van zoet of toch meer van pittig? Je kan het nu helemaal zelf bepalen. Ik maak mijn pulled pork in een pressure cooker, dan is het in anderhalf uur klaar.
Pulled pork
Prep Time: 2 hours
Cook Time: 1 hour, 30 minutes
Serving Size: 6
Ingredients
- 1,5 kilo varkens procureur
- voor de rub
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 tl chili poeder
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl uien poeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl zout
- 1/2 tl gemalen komijnzaad
- 1/2 tl gemalen venkelzaad
- 1/4 tl cayennepeper
- voor de barbecuesaus
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 250 ml ketchup
- 125 ml water
- 50 ml maple syrup
- 2 el appel azijn
- 2 el Dijon mosterd
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el donkere sojasaus
- 1 tl worcestersaus
- 3 el olie
Cooking Directions
- Meng alle ingrediënten voor de dry rub en wrijf de kruiden over de gehele varkens procureur. Zorg dat alles lekker dik gekruid is. Zet het vlees vervolgens in de koelkast. Het liefst een hele nacht, maar minimaal 30 min.
- Voor de barbecuesaus, snij de ui heel fijn en doe dit met 1 el olie in een pan op middel hoog vuur. Zorg er voor dat je uien mooi zacht en glazig worden.
- Voeg vervolgens de knoflook, ketchup, water, maple syrup, appel azijn, bruine basterdsuiker, sojasaus en worcestersaus toe en laat zachtjes koken voor 5 min.
- Haal het vlees uit de koelkast en snij het in 8 even grote stukken. Bruin het vlees vervolgens in de snelkookpan aan alle kanten. Haal het vlees vervolgens uit de pan en zet even apart.
- Deglaceer de snelkookpan met de helft van de barbecuesaus. Zorg dat alle vastgekoekte kruiden los zijn van de bodem van de pan.
- Leg het vlees terug in de snelkookpan en doe de deksel erop. Zet de snelkookpan aan en laat onder hoge druk het vlees 60min garen.
- Als het uur voorbij is laat je de druk natuurlijk wijze afnemen. Dit duurt ongeveer 30 min.
- Haal het vlees uit de snelkookpan en trek het met 2 vorken uit elkaar. Meng het met de overgebleven helft van de barbecuesaus en smullen maar!