Zelfgemaakte Ravioli
Zelf pasta maken is iets dat ik altijd al eens heb willen doen. En als je het dan toch doet dan maar meteen goed. De taak die voor mij lag was het maken van Ravioli. Je weet wel, die zelf gemaakte deegpakketjes met vulling. Niet het makkelijkste deegrecept dat je kan verzinnen, maar wel ongelofelijk leuk om te doen.
Verse Ravioli
Prep Time: 1 hour, 20 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 300 gram tipo 00 bloem
- 4 eieren
- 150 gram ricotta
- verse basilicum en tijm
- 75 gram parmesan kaas
- zout & peper
Cooking Directions
- meng 3 eieren met de \\\\\\\'00 bloem tot het een soepel deeg wordt. Kneed nog een aantal keer goed door en wikkel het in vershoudfolie en leg voor minimaal 30 min in de koelkast.
- Meng de verse kruiden, parmesan door de ricotta. Breng dit vervolgens goed op smaak met zout en peper.
- Rol het pasta deeg in een pasta machine tot de ideale dikte (Het moet vrij dun zijn maar niet zo dun dat het heel gemakkelijk scheurt). Begin met de grootste stand van de pasta machine en ga dan elke keer 1 stand kleiner. Sla geen standen over.
- Snij plakken van ong. 30 cm lang en 12 cm hoog van het pasta deeg. en leg 1 cm van de onder rand en linkerkant een lepeltje ricotta mengsel. Leg vervolgens het volgende lepeltje ricotta cm van de vorige op de zelfde hoogte.
- Scheid het laatste ei en klopt het eiwit los. Smeer met een kwastje de bovenste 2 cm van de deeglap in met dit eiwit en vouw vervolgens het deeg dubbel zodat de vulling binnenin zit. Druk vervolgens het deeg goed aan rondom de vulling. Zorg dat er geen lucht tussen zit.
- Kook de ravioli in 2 a 3 min gaar in gezout kokend water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Je kan het vervolgens met wat tomatensaus serveren en verse basilicum en parmesan kaas.