Zondagse eieren
Heerlijk een echt zondags ontbijt. Heerlijk glaasje jus, vers afgebakken broodjes en natuurlijk roerei of beter gezegd scrambled eggs. Maar hoe maak je nu een goede scrambled eggs. Belangrijk is dat het niet te droog wordt. Dan is het namelijk niet meer lekker. Je moet bij het maken van scrambled eggs goed blijven roeren en zodra het allemaal gestold is het direct van het vuur en uit de pan halen.
roer eieren
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 2 minutes
Yield: 2
Ingredients
- klontje boter
- 4 eieren
- zout & peper
- verse bieslook
Cooking Directions
- Verwarm de boter in een koekenpan op gemiddeld vuur.
- Klop de eiren los met een vork (niet helemaal opkloppen, beetje loskloppen is voldoende). Breng het ei mengsel op smaak met zout & peper.
- Zodra de boter begint te schuimen voeg je het ei toe. Blijf vervolgens met de punt van een houten pollepel roeren. Zorg ervoor dat het ei niet te lang op een plek in de pan blijft. Doe dit net zo lang tot het ei net gestold is.
- Haal het ei direct uit de pan en serveer op brood of op een schaal met fijngesneden verse bieslook.