Ingrediënten
-
2 aubergine
-
3 el olijfolie
-
4 uiin halve ringen
-
2,5 cm gembergeraspt
-
8 knoflook
-
1 blik tomaten
-
1 blikje tomatenpuree
-
400 ml water
-
3 laurierblad
-
6 el Griekse yoghurt
-
handvol korianderfijngesneden
-
Kruidenmix
-
8 kardemonpeulen
-
6 kruidnagel
-
10 peperkorrels
-
1 kaneelstokje
-
1 tl korianderpoeder
-
2 tl komijnzaad
-
4 tl paprikapoeder
-
1 tl kashmiri chilipoeder
-
1/4 tl garam masala
Bereiding
Vegetarische Rogan Josh is een heerlijke, kruidige Indiase curry die je normaal gesproken met lam maakt. Het is altijd een behoorlijk bewerkelijk recept, omdat je het lam minimaal 12 uur moet marineren in yoghurt. Vervolgens moet het dan nog 6 uur stoven om alles heerlijk mals en zacht te maken. Dit vegetarische recept is gelukkig een stukje sneller. Wel de heerlijke Rogan Josh saus, maar dan met gegrilde aubergines uit de oven. De Indiase keuken leent zich altijd erg goed voor vegetarische versies van verschillende curry’s. Denk bijvoorbeeld ook aan een vegetarische Butter Chicken, met geroosterde bloemkoolroosjes in plaats van kip.
In het recept maak ik gebruik van Kashmiri chilipoeder. Je kan dit ook vervangen door gewoon chilipoeder of cayennepeper, maar voor het echte Indiase gevoel is Kashmiri chilipoeder natuurlijk wel zo lekker.
Serveer je vegetarische Rogan Josh met zelfgemaakt naanbrood of lekkere basmatirijst.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 220 C. Snij de aubergine in plakken van 1 cm dikte en doe ze in een kom met 2 el olijfolie en wat zout. Zorg ervoor dat alle plakken aubergine ingesmeerd zijn met olijfolie. Verdeel de aubergines over 2 met bakpapier bedekte bakplaten en bak de plakken aubergine in 30 min goudbruin. Haal de aubergine uit de oven en zet apart. |
2
Klaar
|
Voeg de gember en knoflook toe en bak dit nog 1 minuut mee. Doe dan het blik tomaten, tomatenpuree, laurier en water erbij en breng aan de kook. Laat vervolgens alles op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur sudderen. |
3
Klaar
|
Haal de deksel van de pan en verwijder het kaneelstokje en laurierblaadjes. Doe de aubergines bij de Rogan Josh saus en laat dit nog 5 minuten mee sudderen zodat de aubergines wat van het vocht van de saus hebben opgenomen. |
4
Klaar
|
Schep de eetlepels yoghurt door de saus heen en breng verder op smaak met zout, peper en verse koriander. |