Ingrediënten
-
8 kastanjechampignons
-
1 rode ui
-
2 el kruidenroomkaas
-
2 el geraspte kaas
Bereiding
Soms hoeft lekker eten niet moeilijk te zijn. Gevulde champignons maken is makkelijk, snel en je hebt weinig ingrediënten nodig. Ik eet dit zelf graag tijdens een tapasavond, maar je kan het ook prima als bij- of voorgerecht serveren.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 190 graden. |
2
Klaar
|
Maak de champignons schoon. Verwijder de steeltjes, maar gooi deze niet weg. Je gaat ze straks gebruiken. |
3
Klaar
|
Hol de champignons uit. Wees voorzichtig, ze kunnen makkelijk breken. |
4
Klaar
|
Snipper de ui en zet opzij. Hak de verwijderde steeltjes van de champignons fijn. |
5
Klaar
|
Doe een beetje boter in de pan en fruit hierin de ui. |
6
Klaar
|
Zodra de ui glazig is, voeg je de steeltjes toe. |
7
Klaar
|
Als de steeltjes zacht zijn geworden, kan je de roomkaas toevoegen. Zet hierna gelijk het vuur uit. |
8
Klaar
|
Verdeel het mengsel over de champignons. |
9
Klaar
|
Voeg geraspte kaas toe en je gevulde champignons zijn klaar voor de oven. |
10
Klaar
|
Zet de gevulde champignons op een bakplaat (met bakpapier) en zet ze in het midden van je oven. In 8-10 minuten zijn ze gaar. |
11
Klaar
|
Na 8-10 haal je ze uit de oven en kan je ze met gesneden peterselie garneren. |