Ingrediënten
-
4 gerookte makreelfilets
-
1 rode peperfijngesneden
-
2 rode uifijngesneden
-
1 citroen
-
1/2 komkommerin hele dunne plakjes
-
4 ketjap maniseetlepels
-
3 watereetlepels
-
4 selderijstengels, fijngesneden
-
2 tomatenin blokjes gesneden
-
240 pandanrijstgram gestoomde rijst
Bereiding
Een heerlijk super snel recept, maar dan ook echt super snel. Dit staat binnen 5 min op tafel als je de rijst al klaar hebt. Heerlijke frisse Indonesische smaken met een klein beetje pittigheid. Hou je niet echt van pittig eten dan kan je wat minder rode peper in de saus doen.
Stappen
1
Klaar
|
Meng in een ruime kom de rode peper, rode ui, trassi, sap van 1 citroen, komkommer, ketjap manis, warm water, selderij en tomaat. |
2
Klaar
|
Verwarm wat plantaardige olie in een wok en bak de makreel filets 30 seconden aan (als er nog een huid op de makreel zit, zal deze los laten. Haal dit dan uit de wok). |
3
Klaar
|
Doe de ketjap saus bij de makreel en verwarm. Het is niet erg dat de makreel uit elkaar valt. |
4
Klaar
|
Serveer de makreel in ketjapsaus met gestoomde pandan rijst |