0 0
Biefstuk met roquefortsaus

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
4 biefstuk
1 lente ui
300 ml slagroom
150 gram roquefort
hand vol bieslook
zout
boter
olijfolie

Biefstuk met roquefortsaus

Keuken:
  • 15
  • Porties 4
  • Makkelijk

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Een goed stuk vlees verdiend een goede saus. Deze zeer volle en rijke roquefortsaus geeft je vlees een diepe en romige smaak. Je kan de roquefort ook vervangen door bijvoorbeeld gorgonzola om er een meer Italiaans tintje aan te geven.

Stappen

1
Klaar

Snij de lente ui fijn en fruit deze aan in een sauspan met een klein beetje boter. Voeg vervolgens de room en roquefort toe en laat dit om een laag pitje langzaam smelten.

2
Klaar

Breng de biefstukken op smaak met een beetje peper en zout en bestrijk de biefstukken met olijfolie aan beide kanten.

3
Klaar

Laat vervolgens een grillpan (of gewone braadpan) heet worden op het vuur. Het is belangrijk dat de pan echt goed heet is, dan schroeit het vlees namelijk snel dicht waardoor de sappen erin blijven. Als de pan heet is leg de de biefstukken erin.

4
Klaar

Schroei de beide kanten van het vlees dicht en bak de biefstuk in ongeveer 5 min medium gegaard.

5
Klaar

Maak de roquefortsaus af met zout, peper en verse bieslook.

Arne

Vorige
Lamsvlees tajine met pruimen en amandelen
Volgende
Biefstuk met pepersaus (steak au poivre)
Vorige
Lamsvlees tajine met pruimen en amandelen
Volgende
Biefstuk met pepersaus (steak au poivre)