0 0
Lamsvlees tajine met pruimen en amandelen

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
500 gram lamsvlees in blokjes gensneden
1 a 2 rode ui in halve ringen gesneden
bosje koriander heel fijn gesneden
bosje peterselie heel fijn gesneden
1 el gemberpoeder
1 el paprikapoeder gerookt of gewone, wat jij lekker vindt
1/4 tl saffraan
1 tl ras el hanout
1 kaneelstokje
hand vol gedroogde pruimen
1 el amandelen geschaafd of zelf dungesneden

Lamsvlees tajine met pruimen en amandelen

  • 3 uur
  • Porties 6
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Wil je een keer echt de show stelen tijdens een dinner party zonder er heel veel werk aan te hebben? Dan is dit recept voor jou. Het kost je letterlijk 15 min om voor te bereiden en vervolgens laat je het 3 of 4 uur lang op een heel laag vuurtje staan met de deksel op de pan. Op het einde nog even wat door elkaar roeren en mooi opmaken en klaar is kees. Deze boterzachte lamsvlees tajine laat iedereen watertanden en vragen naar meer. Serveer lekkere fluffy couscous en waant je even op een drukke klamme markt in Marokko.

Stappen

1
Klaar

Verwarm een beetje olijfolie in een grote braadpan (of tajine als je die hebt) en doe hier het lamsvlees in samen met het gemberpoeder, paprikapoeder, ras el hanout en saffraan, zout en peper en bak rondom bruin op hoog vuur. Het mag een beetje licht aanbakken, dat is niet erg.

2
Klaar

Voeg vervolgens de rode ui, koriander en peterselie toe. Als de uien mooi zacht zijn, schenk het water erbij tot het vlees net onder staat. Voeg het kaneelstokje toe. Laat de tajine nu (met deksel) op een heel laag vuurtje lekker pruttelen. Een uur of 2.

3
Klaar

Voeg na ongeveer 2 uur de pruimen toe aan de tajine en laat het vervolgens nog 1 uur verder pruttelen.

4
Klaar

Haal de deksel van de pan en roer een beetje door je tajine heen. Als het nog wat waterig is, zet het vuur dan wat hoger en kook het iets in met de deksel van de pan. Het moet uiteindelijk een beetje een dik geheel worden. Vis het kaneelstokje eruit. en maak je gerecht af met de geschaafde amandelen.

Arne

Vorige
Hoisin kip baobuns
Volgende
Biefstuk met roquefortsaus
Vorige
Hoisin kip baobuns
Volgende
Biefstuk met roquefortsaus