Ingrediënten
-
500 gram lamsvleesin blokjes gensneden
-
1 a 2 rode uiin halve ringen gesneden
-
bosje korianderheel fijn gesneden
-
bosje peterselieheel fijn gesneden
-
1 el gemberpoeder
-
1 el paprikapoedergerookt of gewone, wat jij lekker vindt
-
1/4 tl saffraan
-
1 tl ras el hanout
-
1 kaneelstokje
-
hand vol gedroogde pruimen
-
1 el amandelengeschaafd of zelf dungesneden
Bereiding
Wil je een keer echt de show stelen tijdens een dinner party zonder er heel veel werk aan te hebben? Dan is dit recept voor jou. Het kost je letterlijk 15 min om voor te bereiden en vervolgens laat je het 3 of 4 uur lang op een heel laag vuurtje staan met de deksel op de pan. Op het einde nog even wat door elkaar roeren en mooi opmaken en klaar is kees. Deze boterzachte lamsvlees tajine laat iedereen watertanden en vragen naar meer. Serveer lekkere fluffy couscous en waant je even op een drukke klamme markt in Marokko.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm een beetje olijfolie in een grote braadpan (of tajine als je die hebt) en doe hier het lamsvlees in samen met het gemberpoeder, paprikapoeder, ras el hanout en saffraan, zout en peper en bak rondom bruin op hoog vuur. Het mag een beetje licht aanbakken, dat is niet erg. |
2
Klaar
|
Voeg vervolgens de rode ui, koriander en peterselie toe. Als de uien mooi zacht zijn, schenk het water erbij tot het vlees net onder staat. Voeg het kaneelstokje toe. Laat de tajine nu (met deksel) op een heel laag vuurtje lekker pruttelen. Een uur of 2. |
3
Klaar
|
Voeg na ongeveer 2 uur de pruimen toe aan de tajine en laat het vervolgens nog 1 uur verder pruttelen. |
4
Klaar
|
Haal de deksel van de pan en roer een beetje door je tajine heen. Als het nog wat waterig is, zet het vuur dan wat hoger en kook het iets in met de deksel van de pan. Het moet uiteindelijk een beetje een dik geheel worden. Vis het kaneelstokje eruit. en maak je gerecht af met de geschaafde amandelen. |