Ingrediënten
-
400 gram aspergesgeschild
-
250 gram gerookte makreel
-
750 ml water
-
1 blokje groentebouillon
-
35 gram roomboter
-
40 gram bloem
-
60 ml slagroom
-
5 gram bieslookfijngesneden
-
2 stuks stokbrood
Bereiding
Het aspergeseizoen is weer in volle gang en je kan mij er niet blijer mee maken. Dit geweldige recept komt van Crisp, maar wilde ik jullie niet onthouden. Super snel klaar en je waant je daadwerkelijk in een restaurant zo lekker! Iedereen kan dit maken. Goed glas witte wijn erbij en genieten maar.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. |
2
Klaar
|
Bak het brood in 5 tot 7 min af. |
3
Klaar
|
Breng in een soeppan 750 ml water en 1 blokje groentebouillon aan de kook. |
4
Klaar
|
Snijd de harde uiteinden van den asperges af, maar bewaar die wel. |
5
Klaar
|
Snijd de asperges in stukken van 2 centimeter. Halveer stukken die erg dik zijn. |
6
Klaar
|
Doe de asperges en de uiteinden in de pan met bouillon. Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar. |
7
Klaar
|
Giet de asperges af boven een kom of pan, zodat het kookvocht bewaard blijft. Gooi de uiteinden weg en houd de asperges apart. |
8
Klaar
|
Veeg de pan schoon en droog. Smelt in de schone pan 35 gram boter op een laag vuur. |
9
Klaar
|
Voeg 40 gram bloem toe en blijf 4 minuten roeren tot er een egaal papje (roux) ontstaat dat iets begint te kleuren. |
10
Klaar
|
Voeg scheutje voor scheutje het aspergevocht (zonder de asperges) toe aan de roux. Blijf op laag vuur roeren (me een garde) terwijl de soep begint te binden. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten. |
11
Klaar
|
Voeg de 60 ml slagroom toe en laat nog even een paar minuten koken. Blijf wel goed roeren. |
12
Klaar
|
Voeg de aspergestukjes toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit. |
13
Klaar
|
Pluk 100 gram makreel in grove stukken en hak de bieslook fijn. |
14
Klaar
|
Schep de soep in diepe borden of kommen. Garneer met de makreel en bieslook. Serveer met het stokbrood. |