Ingrediënten
-
180 gram udon noodles
-
160 gram tonijnin water (blik)
-
200 gram broccoli
-
125 gram babyspinazie
-
4 el panko
-
8 el sesamolie
-
4 el sojasaus
-
4 cm gemberverse gember
-
1 1/2 limoen
-
Optioneel
-
sesamzaad
-
chilivlokken
Bereiding
Na een lange werkdag hebben wij geen zin meer om een uur in de keuken te staan. Ons weekmenu bevat daarom vooral snelle en makkelijke recepten. Dit recept stond deze week voor het eerst bij ons op het menu. Een heerlijk fris gerecht en staat binnen 30 minuten op tafel.
Stappen
1
Klaar
|
Breng een pan met water aan de kook. Voeg eventueel zout toe. |
2
Klaar
|
Verhit 2 el zonnebloemolie en 4 el sesamolie in een koekenplan. Voeg dan 4 el panko toe en blijf roeren. |
3
Klaar
|
OptioneelVoeg eventueel wat sesamzaadjes en chilivlokken toe voor wat extra structuur en pit. |
4
Klaar
|
Zodra je mengsel bruin en knapperig is, kan je het vuur uitzetten. Zet het apart. |
5
Klaar
|
Doe de noodles in de pan en kook volgens de instructie op de verpakking. |
6
Klaar
|
Snijd de broccoli in stukken van ongeveer 2 cm. |
7
Klaar
|
Veeg de koekenpan schoon en verhit met een beetje olie. |
8
Klaar
|
Bak de broccoli op hoog vuur. Voeg na 3 minuten de spinazie toe. |
9
Klaar
|
Bak dit ongeveer nog 1 minuut mee. De broccoli moet dan beetgaar zijn en de spinazie geslonken. Breng op smaak met zout en peper. |
10
Klaar
|
Je gaat nu de dressing maken. Rasp de gember. Meng met 4 el sojasaus en 4 el sesamolie. Knijp de limoenen uit boven de dressing. |
11
Klaar
|
Laat de tonijn uitlekken. |
12
Klaar
|
Roer de groenten en tonijn door de noodles. Voeg hierna de dressing toe. |
13
Klaar
|
Garneer met je eerder gemaakte broodkruim. |