0 0
Noodles met tonijn en sesamkruim

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
180 gram udon noodles
160 gram tonijn in water (blik)
200 gram broccoli
125 gram babyspinazie
4 el panko
8 el sesamolie
4 el sojasaus
4 cm gember verse gember
1 1/2 limoen
Optioneel
sesamzaad
chilivlokken

Noodles met tonijn en sesamkruim

Keuken:
  • 30
  • Porties 2
  • Makkelijk

Ingrediënten

  • Optioneel

Bereiding

Deel

Na een lange werkdag hebben wij geen zin meer om een uur in de keuken te staan. Ons weekmenu bevat daarom vooral snelle en makkelijke recepten. Dit recept stond deze week voor het eerst bij ons op het menu. Een heerlijk fris gerecht en staat binnen 30 minuten op tafel.

Stappen

1
Klaar

Breng een pan met water aan de kook. Voeg eventueel zout toe.

2
Klaar

Verhit 2 el zonnebloemolie en 4 el sesamolie in een koekenplan. Voeg dan 4 el panko toe en blijf roeren.

3
Klaar

Optioneel

Voeg eventueel wat sesamzaadjes en chilivlokken toe voor wat extra structuur en pit.

4
Klaar

Zodra je mengsel bruin en knapperig is, kan je het vuur uitzetten. Zet het apart.

5
Klaar

Doe de noodles in de pan en kook volgens de instructie op de verpakking.

6
Klaar

Snijd de broccoli in stukken van ongeveer 2 cm.

7
Klaar

Veeg de koekenpan schoon en verhit met een beetje olie.

8
Klaar

Bak de broccoli op hoog vuur. Voeg na 3 minuten de spinazie toe.

9
Klaar

Bak dit ongeveer nog 1 minuut mee. De broccoli moet dan beetgaar zijn en de spinazie geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

10
Klaar

Je gaat nu de dressing maken. Rasp de gember. Meng met 4 el sojasaus en 4 el sesamolie. Knijp de limoenen uit boven de dressing.

11
Klaar

Laat de tonijn uitlekken.

12
Klaar

Roer de groenten en tonijn door de noodles. Voeg hierna de dressing toe.

13
Klaar

Garneer met je eerder gemaakte broodkruim.

Vorige
Zelf snel naanbrood maken
Volgende
Jambalaya uit de Instant Pot
Vorige
Zelf snel naanbrood maken
Volgende
Jambalaya uit de Instant Pot