Ingrediënten
-
1,5 kilo spareribsongekruid (te koop bij de slager)
-
3 el appelazijn
-
150 ml water
-
4 el barbecue sausmaak deze zelf of koop kant en klaar
-
Voor de rub
-
8 el bruine suiker
-
1 el peper
-
4 el paprikapoedergerookt als je dat lekker vindt
-
1 el zout
-
1 tl cayenne peper
Bereiding
Altijd al zelf spareribs willen maken, maar je hebt geen zin of tijd om uren buiten bij de barbecue te staan. Hierbij mijn recept voor spareribs gegaard in de instantpot en vervolgens onder de gril afgemaakt. Zo heb je snel heerlijk malse ribs met je eigen gekozen rubs en saus. Voor dit recept kies ik voor een Kansas city dry rub. Binnen American BBQ zijn er 4 grootte BBQ stylen. Carolina, Kansas city, Texas en Memphis. Zelf ben ik meer van de Carolina en Kansas rubs. Texas is natuurlijk de bekendste, maar leunt ook veel op de smokeyness en dat wordt toch lastig zonder barbecue. Daarom voor dit recept Kanas city ribs!
Stappen
1
Klaar
|
Spoel de ribs schoon en dep ze droog met keukenpapier. Trek het membraan van de achterkant van de sparerib af. Dit is het witte dunne velletje. Steek een mesje tussen het vlees en het membraan en trek het er voorzichtig af. |
2
Klaar
|
Maak de dry rub door alle ingrediënten voor de rub in een kommetje door elkaar te roeren. Wrijf de ribs in met de rub en laat de rub lekker intrekken. (ong 30 min). |
3
Klaar
|
Plaats het rekje in de instantpot en doe hier vervolgens het water en de appelazijn in. Zet de ribs rechtop op de zijkant in de pot (in een cirkel) zodat ze niet op elkaar liggen maar wel alles er mooi in past. Doe de deksel op de instantpot en zet op manual high pressure voor 35 min. |
4
Klaar
|
Laat de druk natuurlijk verwijderen voor 5 min. Doe vervolgens het ventiel open om de druk volledig van de instantpot te halen. Leg de ribs op een bakplaat met bakpapier en wrijf ze in met barbecue saus. Zet de ribs onder een hete grill (220 graden) voor 5 a 8 min zodat de saus iets karameliseert. En nu smullen maar! |