Ingrediënten
-
500 gram bloem
-
7 gram gist
-
1 el honing
-
300 ml waterlauwwarm
-
10 gram zout
-
15 gram olijfolie+ extra voor het bakken
Bereiding
Dit heerlijke recept voor zelfgemaakte pita’s komt van Veggilaine, en geloof mij: zelfgebakken pita’s tillen je maaltijd naar een hoger niveau! Ze zijn zacht, luchtig en ideaal om te vullen met allerlei lekkers.
Serveer ze bijvoorbeeld met Griekse kip souvlaki voor een smaakvolle, Mediterrane maaltijd of bij Iskender Kebab. Of ga voor een vega optie en vul ze met oesterzwamshoarma of falavel. Liever iets simpels? Dip ze in hummus of labneh.
Wat je er ook mee doet, deze pita’s zijn een echte gamechanger. Versgebakken, warm en heerlijk zacht—je proeft het verschil!
Stappen
1
Klaar
|
Meng de gist met het lauwwarme water en de honing. Laat dit een paar minuten staan tot het een beetje begint te schuimen. |
2
Klaar
|
Doe de bloem in een grote kom en meng met het zout en de olijfolie. Giet het gistmengsel erbij en kneed alles tot een soepel, licht plakkerig deeg. Dek de kom af met folie of een schone theedoek en laat het deeg minstens 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Het moet minstens verdubbelen in grootte! |
3
Klaar
|
Wrijf je werkblad in met een beetje olijfolie. Verdeel het deeg in zes gelijke stukken en vorm er bolletjes van. Druk elk bolletje voorzichtig plat tot een rond broodje. |
4
Klaar
|
Verhit een droge pan op hoog vuur. Bak elke pita ongeveer 2–3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn en luchtig opbollen. Leg de gebakken pita’s onder een schone theedoek om ze warm en zacht te houden. Serveer met je favoriete vulling of dip en geniet! |