0 0
Griekse kip souvlaki

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
Voor de marinade
10 tenen knoflook
2 el oregano
1 tl rozemarijn
1 tl paprikapoeder
60 ml olijfolie
60 ml wite wijn
van 1 citroen citroensap
2 laurierblad
Voor de spiezen
1 kilo kipdijfilet
4 stuks pita brood
2 tomaten
1/2 komkommer
1/2 in halve ringen gesneden rode ui
10 kalamata olijven
4 el Tzatziki

Griekse kip souvlaki

Keuken:
  • 25
  • Porties 12
  • Makkelijk

Ingrediënten

  • Voor de marinade

  • Voor de spiezen

Bereiding

Deel

Zin in een heerlijk gerecht dat je zo naar een Grieks terras brengt? Dan is deze souvlaki precies wat je zoekt! Sappige, gekruide kip van de grill, gecombineerd met romige tzatziki, knapperige groenten en warme pita’s—dit is comfort food op z’n best.

Het geheim zit ‘m in de marinade. Door de kip een paar uur (of nog beter: een hele nacht) te laten trekken in een mix van knoflook, kruiden, citroen en olijfolie, wordt het vlees supermals en boordevol smaak. Daarna is het een kwestie van spiesjes rijgen en grillen tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveer de souvlaki met een flinke lepel tzatziki, wat frisse tomaten en rode ui, en misschien zelfs een handje olijven voor die authentieke Griekse touch. Perfect voor een zomerse BBQ, een gezellig etentje met vrienden, of gewoon als doordeweekse traktatie.

Stappen

1
Klaar

Pak een kleine keukenmachine en gooi de knoflook, oregano, rozemarijn, paprikapoeder, zout, peper, olijfolie, witte wijn en citroensap erin. Mix tot een gladde marinade.

2
Klaar

Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm. en doe de kip in een grote kom, voeg de laurierblaadjes toe en giet de marinade erover. Goed mengen zodat alles bedekt is. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast, of nog beter: een hele nacht. Heb je haast? Laat het dan 30 minuten op kamertemperatuur marineren.

3
Klaar

Laat de houten spiesjes 30–45 minuten in water weken (zo verbranden ze niet). Rijg de gemarineerde kipstukjes aan de geweekte spiesjes. Verhit je grill of grillpan, bestrijk het rooster met een beetje olie en zet op middelhoog vuur. Grill de spiesjes ongeveer 5 minuten, terwijl je ze regelmatig draait, totdat ze mooi goudbruin zijn. Bestrijk ze tijdens het grillen licht met de overgebleven marinade.

4
Klaar

Gril kort de pita’s tot ze warm en licht geroosterd zijn. Smeer een flinke lepel tzatziki op elke pita, leg de gegrilde kip erop (haal ze eerst van de spiesjes natuurlijk!) en voeg je favoriete toppings toe— denk aan sappige tomaten, rode ui, olijven of als je echt streetfood wil, frietjes. Oprollen en smullen maar!

Arne

Ik hou van koken en het uitproberen van allerlei keukens en recepten. Hoe authentieker, hoe beter! Zelf deeg kneden, je eigen boemboes of pesto’s maken – dat zijn de details die elk gerecht net dat beetje extra geven. Het smaakt niet alleen lekkerder, maar maakt het koken ook veel leuker!

Vorige
Birria Quesadilla’s ookwel stoofvlees taco’s
Volgende
Zelfgemaakte Pita’s – Perfect voor Elke Maaltijd!
Vorige
Birria Quesadilla’s ookwel stoofvlees taco’s
Volgende
Zelfgemaakte Pita’s – Perfect voor Elke Maaltijd!

Geef je reactie