0 0
Pappardelle met worst en venkelzaad

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
400 gram Italiaanse worst Kook lekkere varkensworst met kruiden, als je die niet kan vinden is een gewone varkens saucijs ook prima
1 teen knoflook
15 gram peterselie platte varriant
125 gram pappardelle of lasagnevellen in repen van ong. 1,5 cm gesneden.
1 tl venkelzaad
50 ml rode wijn
200 ml gezeefde tomaten
olijfolie
parmezaanse kaas om er over heen te raspen

Pappardelle met worst en venkelzaad

  • 20
  • Porties 4
  • Makkelijk

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Met dit recept van Jamie Oliver zet je in een handomdraai een heerlijk bord comfort food op tafel. Rijke, kruidige worst combineert perfect met de brede pappardelle en een simpele maar smaakvolle saus. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond waarop je zin hebt in iets hartigs en verwarmends, zonder uren in de keuken te staan. Een glas rode wijn erbij en je waant je zo in Italië!

Stappen

1
Klaar

Zet een grote pan water met zout op het vuur en breng het aan de kook. Kook de pasta vervolgens volgens de verpakking beet-gaar.

2
Klaar

Doe een koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Haal de worst uit haar velletje en doe het vlees in stukjes in de pan en bak het rul.

3
Klaar

Snij de knoflook in hele dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en snij de stengels in kleine stukjes en de blaadjes fijn. Doe de knoflook, venkelzaad en de peterselie steeltjes bij het vlees in de pan en bak 2 min mee.

4
Klaar

Schenk de wijn erbij en laat inkoken op hoog vuur. Doe vervolgens de gezeefde tomaten erbij en zet het vuur half hoog en laat rustig sudderen.

5
Klaar

Doe de gare pasta bij de saus en schep er een paar lepels kookvocht bij tot je een mooie saus hebt. Roer de peterselie blaadjes er door en serveer op mooie borden met parmezaanse kaas en wat mooie olijfolie.

Arne

Ik hou van koken en het uitproberen van allerlei keukens en recepten. Hoe authentieker, hoe beter! Zelf deeg kneden, je eigen boemboes of pesto’s maken – dat zijn de details die elk gerecht net dat beetje extra geven. Het smaakt niet alleen lekkerder, maar maakt het koken ook veel leuker!

Vorige
Pure chocolade sorbert
recept pasta alla norma
Volgende
Pasta alla Norma
Vorige
Pure chocolade sorbert
recept pasta alla norma
Volgende
Pasta alla Norma

Geef je reactie