Ingrediënten
-
400 gram Italiaanse worstKook lekkere varkensworst met kruiden, als je die niet kan vinden is een gewone varkens saucijs ook prima
-
1 teen knoflook
-
15 gram peterselieplatte varriant
-
125 gram pappardelleof lasagnevellen in repen van ong. 1,5 cm gesneden.
-
1 tl venkelzaad
-
50 ml rode wijn
-
200 ml gezeefde tomaten
-
olijfolie
-
parmezaanse kaasom er over heen te raspen
Bereiding
Met dit recept van Jamie Oliver zet je in een handomdraai een heerlijk bord comfort food op tafel. Rijke, kruidige worst combineert perfect met de brede pappardelle en een simpele maar smaakvolle saus. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond waarop je zin hebt in iets hartigs en verwarmends, zonder uren in de keuken te staan. Een glas rode wijn erbij en je waant je zo in Italië!
Stappen
1
Klaar
|
Zet een grote pan water met zout op het vuur en breng het aan de kook. Kook de pasta vervolgens volgens de verpakking beet-gaar. |
2
Klaar
|
Doe een koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Haal de worst uit haar velletje en doe het vlees in stukjes in de pan en bak het rul. |
3
Klaar
|
Snij de knoflook in hele dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en snij de stengels in kleine stukjes en de blaadjes fijn. Doe de knoflook, venkelzaad en de peterselie steeltjes bij het vlees in de pan en bak 2 min mee. |
4
Klaar
|
Schenk de wijn erbij en laat inkoken op hoog vuur. Doe vervolgens de gezeefde tomaten erbij en zet het vuur half hoog en laat rustig sudderen. |
5
Klaar
|
Doe de gare pasta bij de saus en schep er een paar lepels kookvocht bij tot je een mooie saus hebt. Roer de peterselie blaadjes er door en serveer op mooie borden met parmezaanse kaas en wat mooie olijfolie. |