Ingrediënten
-
4 stuks Libanees platbrood
-
200 gram lamsgehakt
-
1 uifijngesneden
-
2 el tomatenpuree
-
200 gram gezeefde tomaten
-
15 gram korianderfijngesneden
-
1 tl chilipoeder
-
Voor de gegrilde groente salade
-
1 rode paprika
-
200 gram cherry tomaten
-
1 teen knoflook
-
1 el olijfolie
-
250 gram sla
-
1/4 komkommer
-
10 kalimantan olijven
-
1/2 rode uiin halve ringen
-
Voor de yoghurt dressing
-
100 ml Griekse yoghurt
-
1/2 teen knoflook
-
2 el peterselie
-
1 tl sap citroen
Bereiding
Dit recept is gebaseerd op de bekende Turkse Lachmacun of Turkse pizza zoals het ook wel wordt genoemd. Als je niet de tijd hebt om het deeg te maken en te laten rijzen is het gebruik van Libanees plat brood een oplossing. Eerlijk wordt deze Lachmacun niet zo zacht als het echte werk (het brood wordt wat knapperiger) maar je hebt het wel binnen 30 min op tafel.
Nog een heerlijke gegrilde groenten salade erbij en je kan verantwoord snacken. Want het is ook nog eens redelijk laag in de calorieën.
Stappen
1
Klaar
|
Meng in een kom het lamsgehakt, ui en koriander. Voeg hier vervolgens de tomatenpulp, tomaten puree en chilipoeder aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart. |
2
Klaar
|
Snij de paprika in grove stukken en doe dit samen met de cherrytomaten in een ovenschaal. Doe de olijfolie erbij en zorg dat alles lekker onder de olie zit. Snij de teen knoflook in dunne plakjes en doe dit bij de groenten. Rooster alles voor 15 min onder een hete gril. |
3
Klaar
|
Doe de gemengde sla in een grote kom. Snij de komkommer in blokjes van ongeveer 1cm. Snij de gegrilde paprika in kleinere stukken en doe dit samen met de tomaten en olie en knoflook bij de sla. Als laatste doe je de olijven erbij. |
4
Klaar
|
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de dressing. |
5
Klaar
|
Smeer de plat broden in met het gehaktmengsel en bak ze op een bakplaat 6 min en een voorverwarmde oven op 200C. |
6
Klaar
|
Serveer de Lachmacun direct samen met de gegrilde groente salade en yoghurt dressing. |