0 0
Pasta alla Norma

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
3 stuk aubergine
5 tenen knoflook
1 a 2 chilipeper fijngesneden
2 blik tomaten Kies een goed merk voor extra smaak
5 takken oregano
1 tl suiker
300 gram spaghetti
45 gram parmezaanse kaas
15 gram basilicum
120 ml olijfolie
zout
peper

Pasta alla Norma

  • 55
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Een geweldig vegetarisch pasta recept. Deze klassieker met aubergine moet je een keer gemaakt hebben. Het is redelijk eenvoudig te maken. Daarnaast kan je het ook goed in het voren maken. Rooster bijvoorbeeld de aubergine de avond van te voren. Ook de pasta saus kan heel goed eerder gemaakt worden en tot 5 dagen bewaard worden in de koelkast. Of je kunt het natuurlijk invriezen.

Dit recept is een bom vol smaak. Echt een geweldig recept voor door de weeks met de echte smaak van Italie!

Stappen

1
Klaar

Verhit de oven tot 220C.

2
Klaar

Schaaf van elke aubergine van boven naar beneden om en om lange repen schil af zodat ze gestreept zijn. Snijd de aubergines overdwars in 1 cm dikke plakken en leg ze in een kom met 75 ml olijfolie. 3/4 tl zout en royaal peper. Meng alles goed en verdeel de plakken over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rooster ze 30-35 minuten in de oven tot ze diep goudbruin zijn. Haal de bakplaten uit de oven en laat afkoelen.

3
Klaar

Giet 2 eetlepels olie in een sauteerpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg knoflook en chilipeper toe en bak alles al roerend 1-2 minuten tot de knoflook goudbruin is. Voeg de tomaten, oregano, suiker en 1/2 tl zout toe en maal er wat peper overheen. Draai het laag en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen tot het een dikke saus is. Verwijder de takjes oregano en roer de plakken aubergine door de saus en zet opzij.

4
Klaar

Breng een pan water aan de kook met wat zout en voeg de spaghetti toe. Kook hem beetgaar, giet hem af en vang een deel van het kookwater op. Schep de spaghetti in de pan met saus en meng goed, voeg 2/3 van de pecorino en basilicum toe en als de saus te dik is ook wat kookwater.

5
Klaar

Verdeel de spaghetti over diepe borden, bestrooi met de overgebleven pecorino en basilicum en sprenkel er wat olijfolie overheen.

Arne

Ik hou van koken en het uitproberen van allerlei keukens en recepten. Hoe authentieker, hoe beter! Zelf deeg kneden, je eigen boemboes of pesto’s maken – dat zijn de details die elk gerecht net dat beetje extra geven. Het smaakt niet alleen lekkerder, maar maakt het koken ook veel leuker!

Vorige
Pappardelle met worst en venkelzaad
Volgende
Homemade Knoflook Naan: Zacht, Fluffy en Boordevol Smaak
Vorige
Pappardelle met worst en venkelzaad
Volgende
Homemade Knoflook Naan: Zacht, Fluffy en Boordevol Smaak

Geef je reactie