• Home
  • Bakken
  • Homemade Knoflook Naan: Zacht, Fluffy en Boordevol Smaak
0 0
Homemade Knoflook Naan: Zacht, Fluffy en Boordevol Smaak

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor het deeg
280 gram bloem
7 gram gist
1 el honing
1 tl zout
1 el yoghurt
140 ml water
Voor de toppings
75 gram roomboter gesmolten
1 teen knoflook
10 gram koriander fijngesneden

Homemade Knoflook Naan: Zacht, Fluffy en Boordevol Smaak

Keuken:
  • 95 min
  • Makkelijk

Ingrediënten

  • Voor het deeg

  • Voor de toppings

Bereiding

Deel

Er gaat niets boven versgebakken naan, en deze knoflookvariant tilt het naar een hoger niveau! Dit zachte, luchtige brood is perfect als bijgerecht bij curry’s, soepen of gewoon om te dippen in een lekkere saus. De geur van knoflook en gesmolten boter die uit de pan komt, is simpelweg onweerstaanbaar.

Het mooie aan zelfgemaakt naanbrood? Je hebt geen oven nodig! Dit deeg bak je gewoon in een hete koekenpan, waardoor het die kenmerkende luchtbellen en goudbruine plekjes krijgt. Bestrijk het warme naan direct met een mix van gesmolten boter en fijngehakte knoflook.

Of je nu een Indiase maaltijd compleet wilt maken of gewoon zin hebt in heerlijk vers brood, dit knoflook naan is altijd een goede keuze.

Stappen

1
Klaar

Doe het lauwarme water samen met de gist en de honing in een ruime mengkom en laat 10 min staan zodat het gist geactiveerd wordt.

2
Klaar

Doe de bloem, zout en yoghurt bij het water en kneed het 5 a 10 min tot een stevige en gladde bal. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het op een warme plek voor 1 a 1,5 uur tot het deeg verdubbelt is in omvang.

3
Klaar

Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 8 evengrote delen. Bestuif het werkblad met wat bloem doe wat fijngesneden koriander in het deeg. Rol kleine naan broodjes van het deeg.

4
Klaar

Bestrijk 1 kant met gesmolten boter en leg in een hete pan. Als de bovenkant van het brood een beetje hard wordt bestrijk je die ook met boter en draai je het brood om in de pan. Laat het brood nog 20 a 30 seconden in de pan zitten tot hij mooi gaar en bruine vlekken heeft. Herhaal dit voor alle deegballetjes.

5
Klaar

Pers de knoflook in de overgebleven gesmolten boter en bestrijk de broden met de knoflookboter.

Arne

Ik hou van koken en het uitproberen van allerlei keukens en recepten. Hoe authentieker, hoe beter! Zelf deeg kneden, je eigen boemboes of pesto’s maken – dat zijn de details die elk gerecht net dat beetje extra geven. Het smaakt niet alleen lekkerder, maar maakt het koken ook veel leuker!

recept pasta alla norma
Vorige
Pasta alla Norma
Volgende
Birria Quesadilla’s ookwel stoofvlees taco’s
recept pasta alla norma
Vorige
Pasta alla Norma
Volgende
Birria Quesadilla’s ookwel stoofvlees taco’s