Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
280 gram bloem
-
7 gram gist
-
1 el honing
-
1 tl zout
-
1 el yoghurt
-
140 ml water
-
Voor de toppings
-
75 gram roombotergesmolten
-
1 teen knoflook
-
10 gram korianderfijngesneden
Bereiding
Er gaat niets boven versgebakken naan, en deze knoflookvariant tilt het naar een hoger niveau! Dit zachte, luchtige brood is perfect als bijgerecht bij curry’s, soepen of gewoon om te dippen in een lekkere saus. De geur van knoflook en gesmolten boter die uit de pan komt, is simpelweg onweerstaanbaar.
Het mooie aan zelfgemaakt naanbrood? Je hebt geen oven nodig! Dit deeg bak je gewoon in een hete koekenpan, waardoor het die kenmerkende luchtbellen en goudbruine plekjes krijgt. Bestrijk het warme naan direct met een mix van gesmolten boter en fijngehakte knoflook.
Of je nu een Indiase maaltijd compleet wilt maken of gewoon zin hebt in heerlijk vers brood, dit knoflook naan is altijd een goede keuze.
Stappen
1
Klaar
|
Doe het lauwarme water samen met de gist en de honing in een ruime mengkom en laat 10 min staan zodat het gist geactiveerd wordt. |
2
Klaar
|
Doe de bloem, zout en yoghurt bij het water en kneed het 5 a 10 min tot een stevige en gladde bal. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het op een warme plek voor 1 a 1,5 uur tot het deeg verdubbelt is in omvang. |
3
Klaar
|
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 8 evengrote delen. Bestuif het werkblad met wat bloem doe wat fijngesneden koriander in het deeg. Rol kleine naan broodjes van het deeg. |
4
Klaar
|
Bestrijk 1 kant met gesmolten boter en leg in een hete pan. Als de bovenkant van het brood een beetje hard wordt bestrijk je die ook met boter en draai je het brood om in de pan. Laat het brood nog 20 a 30 seconden in de pan zitten tot hij mooi gaar en bruine vlekken heeft. Herhaal dit voor alle deegballetjes. |
5
Klaar
|
Pers de knoflook in de overgebleven gesmolten boter en bestrijk de broden met de knoflookboter. |