Ingrediënten
-
140 gram chorizo
-
225 gram kipdijfilet
-
0,5 ui
-
1,5 stengel bleekselderij
-
1 rode paprika
-
2 teentjes knoflook
-
0,5 el olijfolie
-
0,5 tl oregano
-
0,25 tl tijm
-
1 tl cajun
-
175 ml kippenbouillon
-
185 gram basmatirijst
-
200 gram gezeefde tomaten
-
225 gram garnalenrauw of gekookt
-
1,5 stengel bosui
Bereiding
Wij hebben al jaren een Instant Pot en het is nog steeds een van onze beste aankopen geweest. Bijna wekelijks maken wij wel een gerecht uit de Instant Pot. Vandaag hebben we een van de makkelijkste recepten die wij hebben. Een perfect gerecht voor na een drukke werkdag.
Stappen
1
Klaar
|
Zet de Instant pot aan op stand 'Saute'. Wacht tot de pot aangeeft dat hij 'hot' is. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. |
2
Klaar
|
Als de pot heet is, voeg dan de gesneden plakjes chorizo toe. Bak voor 5 minuten, met af en toe roeren. |
3
Klaar
|
Haal de chorizo weer uit de pan en zet apart. |
4
Klaar
|
Doe de olie in de pan. Voeg hierna de ui, bleekselderij, paprika en knoflook toe. Verhit voor ongeveer 5 minuten onder regelmatig roeren. |
5
Klaar
|
Voeg hierna de kip, cajun, oregano en tijm toe. Roer dit even erdoorheen en zet de Instant pot uit. |
6
Klaar
|
Hierna voeg je de kippenbouillon, rijst en tomatensaus toe. Zorg er voor dat de rijst goed onderstaat. |
7
Klaar
|
Doe de deksel op de pot en zorg dat het ventiel op stand Sealing. Zet de Instant pot aan op de stand 'Manual' voor 8 minuten. |
8
Klaar
|
Als de Instant pot klaar is, laat het dan nog 5 minuten met rust (natural release). Na 5 minuten kan je het ventiel open zetten om de druk er handmatig af te halen. |
9
Klaar
|
Haal de deksel eraf en voeg de gebakken chorizo en garnalen toe. Roer dit door het gerecht en doe hierna de deksel er nog op voor 10 minuten. |
10
Klaar
|
Na die 10 minuten is het klaar. Voeg de bosui toe en roer nog even goed door. Het gerecht is nu klaar om geserveerd te worden. |