Ingrediënten
-
4 biefstuk
-
3 sjalotjesfijn gesneden
-
250 ml slagroom
-
10 ml cognac
-
2 tl peperkorrels
-
2 el groene peperkorrels
-
1 tl zout
Bereiding
Waan je thuis in een Franse bistro met dit heerlijke recept van Ludo Lefebvre. Biefstuk met pepersaus of zoals ze in Frankrijk zeggen. Steak au Poivre. Dit recept vraagt om cognac, maar mocht je dat niet in huis hebben, geen nood. Ook zonder kan je dit recept maken. De cognac zorgt voor extra smaak, maar de saus is ook lekker zonder. Koop wel een goede biefstuk, dat maakt echt een verschil.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180 C. Breng de biefstukken op smaak met wat zout. Verhit een koekenpan tot die goed heet is. Voeg wat olie toe en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht. Leg de biefstukken op een bakplaatje en gaar ze tot medium rare / medium in de oven. Laat ze vervolgens 5 min rusten. |
2
Klaar
|
karameliseer de sjalotjes tot ze mooi zacht en zoet zijn. Voeg de cognac toe en breng aan de kook. Zorg ervoor dat het niet gaat flamberen. |
3
Klaar
|
Voeg de slagroom toe en pureer de saus (let op, klop het niet stijf). Kook vervolgens de saus tot iets tot de helft in. Voeg de groene en zwarte peperkorrels (beide grof gemalen) toe en laat voor 5 min rustig sudderen. |
4
Klaar
|
Serveer je biefstuk met lekker veel pepersaus en knapperige frietjes. |