Ingrediënten
-
6 bao bunsuit de diepvries
-
250 gram kipdijfilet
-
1 teen knoflookfijngesneden
-
3 el hoisinsaus
-
2 el oestersaus
-
2 tl rijswijnazijn
-
1,5 tl five spice
-
18 plakjes komkommeriets ingemaakt met was azijn is extra lekker
-
half bosje koriander
-
2 el pinda'slicht geroosterd
-
1 rode peperin dunne ringetjes gesneden
-
sriracha saus
Bereiding
Bao buns zijn een heerlijke snack / streetfood waar je mij in ieder geval heel blij mee maakt. Het maken van de buns kan soms best wel een uitdaging zijn. Daarom kies ik soms liever voor makkelijk. Bij de betere Aziatische supermarkten kan je ze namelijk gewoon in de diepvries per 10 of 20 stuks kopen. 10 min thuis stomen in je stoommand en bam! je hebt een heerlijke bao bun die je zelf kan beleggen met al het lekkers dat je kan verzinnen. Dit recept is van de beroemde hoisinkip bao buns. De klassieker onder de buns kan je wel zeggen. Ik hou het graag simpel, dus in dit recept alleen een paar plakjes komkommer en koriander. Heb je ergens een beetje wortel of sla liggen, dan kan dat er natuurlijk ook lekker bij.
Stappen
1
Klaar
|
Snij de kippendijen in repen van ongeveer 1 cm breed en bestrooi met zout en peper. Verwarm een koekenpan met wat neutrale olie en bak de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en veeg de pan schoon met wat keukenpapier. |
2
Klaar
|
Meng de hoisinsaus, oestersaus, rijstwijnazijn en five spice in een kommetje door elkaar. Doe weer een scheutje olie in de koekenpan en bak kort de knoflook licht aan. Doe de saus erbij en doe de kip terug in de pan. Laat op laag vuur de kip rustig doorgaren. Let wel op, de saus mag niet verbranden! |
3
Klaar
|
Stoom de bao buns in een stoommandje voor 10 min. Pluk de blaadjes koriander van de takjes en hak de pinda's iets fijn. |
4
Klaar
|
Beleg de bao buns met de hoisinkip, plakjes komkommer, beetje rode peper, koriander en de geroosterde pinda's en maak het af met wat sriracha saus. |