Naan brood
Naan brood is heerlijk bij indiase curry’s. Samen met chutneys is dit het perfecte bijgerecht. Binnenkort zal ik een lekker recept voor een indiaase curry plaatsen. Nu kan je eerst oefenen met het maken van Naan brood. Neem er wel de tijd voor want het moet rusten. Daarnaast heb je een oven met gril functie nodig. Veel plezier met het maken!
Recept Naan Brood
Prep Time: 1 hour, 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 200 gram bloem
- 1 eieren
- 3 el yoghurt
- 1 tl zout
- 2 tl gist
- 3 el warme melk
- olijfolie
- 30 gram boter
- 2 tl komijnenzaadjes
Cooking Directions
- Verwarm de melk en doe het gist erbij en roer dit goed door elkaar.
- Doe de bloem en zout in een kom en schenk beetje bij beetje het gistmengsel erdoor.
- Doe vervolgens de eieren en de yoghurt erbij en kneed dit tot een soepel deeg.
- Laat het deeg 1 uur rusten in een met olijfolie ingevette schaal.
- Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 4 gelijke stukken en verdeel de komijnenzaadjes over de 8 stukken deeg.
- Rol de deegbollen uit tot een druppel vorm en verhit een bakplaat onder de gril.
- Vet de broden in met gesmolten boter en gril de broden in 2 min goudbruin.