Tikka Masala
Na de indiase curry is het tijd voor een zachter recept. Tika masala is een heerlijk alternatief voor de gewone rode curry. Door de room is deze saus veel zachter en daardoor zeer geschikt voor kinderen. Je kan zelf bepalen hoeveel room je erbij doet of te wel hoe zacht je de saus maakt. Samen met rijst en naan is dit weer een heerlijke maaltijd die je vrij snel op tafel kan hebben staan.
Recept Tika Masala
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 kipfilets
- 400 gram tomaten uit blik
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 100 ml room
- 3 el tikka masala pasta
- verse koriander
- 350 gram basmati rijst
- snufje zout
Cooking Directions
- Kook de rijst volgens verpakking in water met een flinke snuf zout
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit dit vervolgens aan in een ruime pan.
- Voeg de gesneden kip toe en bak dit 5 min goed door.
- Voeg de tikka masala pasta toe en laat dit kort even meebakken. Voeg vervolgens de tomaten uit blik toe.
- Laat dit 10 min sudderen, doe vervolgens de room erbij.
- Maak het gerecht af met wat verse koriander.