0 0
Tortellini met geroosterde tomaten en burrata

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
420 gram tortellini
500 gram cherry tomaten
1 stuk sjalotjes
2 tenen knoflook
1 stuk ansjovis
150 ml groentebouillon
40 gram tomatenpuree
800 gram gezeefde tomaten
2 stuks burrata
15 gram basilicum
75 gram parmezaanse kaas
zout
peper
olijfolie

Tortellini met geroosterde tomaten en burrata

Tortellini met geroosterde tomaatjes en burrata

  • 40 min
  • Porties 4
  • Makkelijk

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Dit heerlijke recept geeft je echt die Italiaanse vibes. Een simpele rode saus met veel basilicum met tortellini om weer eens wat anders dan penne of tagliatelle te eten en als klap op de vuurpijl heerlijk romige burrata. Dat kan natuurlijk niet mis gaan. En dat is ook zo. Binnen 30 tot 45 min heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan en begin je bijna spontaan bueno en gratzi te zeggen.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de cherry tomaten met wat olijfolie en zout in een ovenschaal en zorg dat de tomaatjes mooi bedekt zijn met olie en zout. Zet het in de oven voor 30min tot ze mooi geroosterd zijn.

2
Klaar

Snij het sjalotje en de knoflook fijn en bak dit op middelhoog vuur in wat olijfolie mooi zacht. Doe de ansjovis erbij en zorg dat deze helemaal oplost in de olie.

3
Klaar

Voeg de tomaten puree en blikken tomaten erbij samen met de groenteboullion en laat 15 min rustig pruttelen.

4
Klaar

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water. Zorg dat je ze net niet helemaal gaar kookt, de laatste minuten garen ze namelijk nog lekker in de saus.

5
Klaar

Snij de basilicum fijn (hou wat blaadjes apart voor de garnering) en doe dit met 50 gram parmezaanse kaas bij de tomaten saus. Giet de tortellini af en doe dit bij de saus. Als de saus wat dik is, kan je er wat kookvocht bijdoen om het te verdunnen.

6
Klaar

Haal de tomaten uit de oven en doe ze bij de saus. Schep de tortellini in mooie diepe borden, rasp er nog wat parmezaanse kaas overheen, wat versgemalen peper, basilicum blaadjes en een halve burrata.

Arne

recept rendang
Vorige
Rendang recept om van te watertanden
Volgende
Gegrilde aubergine met miso en zoete aardappel
recept rendang
Vorige
Rendang recept om van te watertanden
Volgende
Gegrilde aubergine met miso en zoete aardappel