Ingrediënten
-
400-500 gram entrecotein blokjes van ongeveer 2cm gesneden
-
1 el gedroogde munt
-
1 tl knoflookpoeder
-
1 tl gemalen komijnzaad
-
1/2 tl zout
-
2 el olijfolie
-
75 gram boter
-
2 tl pul biber
-
500 gram lebneh
-
hand vol gebakken uitjes
-
paar takjes dille
Bereiding
Dit recept kwam ik online tegen en had direct iets van, ja dit moet ik maken! Ik ben namelijk gek op Iskender Kebab (wat ik gelukkig kan krijgen bij de dönerzaak in mijn buurt) Iskender kebab is een gerecht van dönervlees met een rode tomatensaus, Turks brood, lebneh en bulgur. Mocht je het ergens kunnen verkrijgen, raad ik het zeker aan. Dit recept is hierop geïnspireerd. Een wat verfijndere versie van het gerecht bij mijn dönerzaak. Ik deel het dan ook graag met jullie. Een tripje naar je Turkse winkel is handig, maar pul bibr (rode turkse chilivlokken) en Lebneh zijn ook in de Albert Heijn XL te krijgen. Lebneh is een hele dikke yoghurt die je ook zelf kan maken door Griekse yoghurt door een kaasdoek een nacht te laten zeven. Genoeg uitleg, aan de slag.
Stappen
1
Klaar
|
Marineer het vlees met de gedroogde munt, knoflookpoeder, komijnzaad en zout en peper. Meng goed en doe vervolgens de olijfolie erbij en meng nogmaals. Laat het 10 min marineren. |
2
Klaar
|
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in de pan 1 min per kant zodat de stukjes vlees rondom mooi bruin zijn, maar niet helemaal doorbakken is. Schep het vlees uit de pan op een groot bord. Veeg de pan schoon en smelt de boter in de pan. Als de boter gesmolten is, voeg de pul biber chilivlokken toe en meng met de boter tot deze een mooie rode kleur krijgt. Haal vervolgens de pan van het vuur. |
3
Klaar
|
Spreid de labneh uit over een mooi groot bord. Leg de stukken vlees erop (schud het extra vocht van het vlees voor je het op de labneh legt). Schenk vervolgens de pul bibr boter erover heen en maak het gerecht af met gebakken uitjes en een paar takjes dille. Serveer het gerecht direct. |