recept kabeljauw curry
Indiase recepten

Curry met kabeljauwspiesjes

Altijd al een heerlijke vis curry willen maken? Dit recept is een echte aanrader. Zeker als het buiten heerlijk lekker weer is, is dit recept top! Fris maar ook zeker lekker pittig. Je kan zelf bepalen hoe heet je dit gerecht maakt. Zelf houd ik van lekker pittig eten. Als je het iets minder heet wil hebben kan je de hoeveelheid chilipoeder en groene chilipepers halveren.

Laat je niet afschrikken door de enorme lijst van ingrediënten. Het lijkt misschien veel, maar het is geen moeilijk recept om te maken. Zorg er voor dat je voordat je begint alles klaar hebt liggen en als het even kan al alles netjes afgewogen zodat je lekker snel door kan werken als alles op het vuur staat. Dus nu weet je wat je vandaag gaat eten. Een lekkere Indiase vis curry!

Curry met kabeljouwspiesjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 30 minutes
Bereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 1 hour
Personen 4

Ingrediënten

  • 1 el koolzaadolie
  • 500 gram kabeljauw in blokjes van 5 cm
  • 1 rode ui in kwarten
  • 1/2 tl kardemonpoeder
  • 3/4 tl kaneel
  • 1/2 el kurkumapoeder
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1/2 el garam masala
  • 1/2 el zout
  • hand vol groene chilipepers
  • rijst om erbij te serveren

Voor de saus

  • 1 el koolzaadolie
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 3 kardemonpeulen
  • 20 curryblaadjes
  • 1 rode ui grof gehakt
  • 2 el citroengras fijngehakt
  • 2,5 cm gemberwortel fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 groene chilipeper grofgehakt
  • 2 tomaten grofgesneden
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 limoen alleen het sap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180C. 

  2. Begin met het marineren van de vis en de ui. Schenk de koolzaadolie over de vis en de rode ui en voeg het kardemonpoeder, de kaneel, het kurkumapoeder, het chilipoeder en het zout naar smaak toe. Schep alles goed door elkaar en laat 10 min (en niet langer dan 30 minuten) marineren.

  3. Bereid intussen de saus. Verhit de koolzaadolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels en de kardemonpeulen toe aan de hete olie. Bak ongeveer 30 seconden zodat de specerijen hun smaak aan de olie kunnen afgeven. Voeg dan de curryblaadjes, de rode ui, het citroengras en gember toe. Bak tot de ui glazig en zacht is en voeg dan de knoflook en de groene chilipepers toe. Bak ongeveer een minuut en voeg de tomatenblokjes toe. 

  4. Roer alles goed door elkaar en voeg de zwarte peper, kurkumapoeder en chilipoeder toe. Zet het vuur iets hoger en schenk de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat iets indikken. 

  5. Rijg de gemarineerde vis, rode ui en chilipepers aan spiesen en leg in een braadslede. Bedek de vis met de saus en bak ongeveer 15 minuten in de oven, tot de vis gaar is. Breng op smaak met zout en eventueel nog wat zwarte peper en besprenkel met het limoensap. Serveer met witte rijst.