0 0
Romige aspergesoep met makreel en bieslook

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
400 gram asperges geschild
750 ml water
1 blokje groentebouillon
35 gram roomboter
40 gram bloem
60 ml slagroom
5 gram bieslook fijngesneden
2 stuks stokbrood

Romige aspergesoep met makreel en bieslook

Kenmerken:
  • Soep
  • 30
  • Porties 2
  • Makkelijk

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Het aspergeseizoen is weer in volle gang en je kan mij er niet blijer mee maken. Dit geweldige recept komt van Crisp, maar wilde ik jullie niet onthouden. Super snel klaar en je waant je daadwerkelijk in een restaurant zo lekker! Iedereen kan dit maken. Goed glas witte wijn erbij en genieten maar.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2
Klaar

Bak het brood in 5 tot 7 min af.

3
Klaar

Breng in een soeppan 750 ml water en 1 blokje groentebouillon aan de kook.

4
Klaar

Snijd de harde uiteinden van den asperges af, maar bewaar die wel.

5
Klaar

Snijd de asperges in stukken van 2 centimeter. Halveer stukken die erg dik zijn.

6
Klaar

Doe de asperges en de uiteinden in de pan met bouillon. Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.

7
Klaar

Giet de asperges af boven een kom of pan, zodat het kookvocht bewaard blijft. Gooi de uiteinden weg en houd de asperges apart.

8
Klaar

Veeg de pan schoon en droog. Smelt in de schone pan 35 gram boter op een laag vuur.

9
Klaar

Voeg 40 gram bloem toe en blijf 4 minuten roeren tot er een egaal papje (roux) ontstaat dat iets begint te kleuren.

10
Klaar

Voeg scheutje voor scheutje het aspergevocht (zonder de asperges) toe aan de roux. Blijf op laag vuur roeren (me een garde) terwijl de soep begint te binden. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.

11
Klaar

Voeg de 60 ml slagroom toe en laat nog even een paar minuten koken. Blijf wel goed roeren.

12
Klaar

Voeg de aspergestukjes toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit.

13
Klaar

Pluk 100 gram makreel in grove stukken en hak de bieslook fijn.

14
Klaar

Schep de soep in diepe borden of kommen. Garneer met de makreel en bieslook. Serveer met het stokbrood.

Arne

Vorige
Ikan Tjolo Tjolo
Volgende
Zelf snel naanbrood maken
Vorige
Ikan Tjolo Tjolo
Volgende
Zelf snel naanbrood maken